Haveglæder, tips og tricks

Blåregnens blomstringstid er en af havens højtider

Enhver have har sine højtider. De falder sjældent sammen med de mere officielle højtider, men nogle af dem glæder jeg mig mere til end  til juleaften. Én af dem er blåregnens blomstringstid.

Nu er det blåregnens blomstringstid

Blåregnens blomstringstid falder lidt sent i år som følge af den kolde maj. Men nu er den endelig kommet i gang, så det gælder om at nyde den i fulde drag. Alt for hurtigt er den overstået. Jeg har plantet blåregn, Wisteria sinensis, ved portalen, der skiller det indre haverum fra det ydre, og der trives den, som det fremgår, virkelig godt. Det fede er, at den årlige blomstring altid falder sammen med blomstringstiden for den bjergskovranke, Clematis montana ‘Grandiflora’, der får kronen i en opstammet kristtorn til at blomstre med store, hvide blomster i hundredevis. Det her kig fra det ydre haverum er simpelthen et yndlingsbillede, jeg aldrig bliver træt af.

Blåregn, Wisteria sinensis

Det gode ved, at blomsterrankerne klæder portalen på til fest i blåregnens blomstringstid, er også, at man får max fornøjelse af den fantastiske duft, de spreder omkring sig. Så lige nu går turen rundt i haven altid via portalen 🙂

Bjergskovranken har nået toppen

Bjergskovranken blev plantet ved foden af kristtornen for vel omkring 10 år siden. Siden har den i al ubemærkethed infiltreret træets krone. Det meste af året gør den ikke noget væsen af sig, men lige nu er den et fantastisk syn, der i høj grad pepper den netop afblomstrede kristtorn op.

Bjergskovranke, Clematis montana ‘Grandiflora’

Previous

Store-plante-dag i skærehaven efter l a n g ventetid

Next

Pelargonier med duft, ynde og overraskelser i ærmet

1 Comment

  1. Fantastisk syn med clematis’en bag den smukke portal.
    Jeg kan godt forstå det er et yndlingssted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén