Baptisia australis-14

 

I det blå bed er farvebælg, Baptisia australis sprunget ud med sine smukke spir af blålilla blomster. Den kan minde lidt om en lupin, men både blomsterspirene og løvet er lettere og lidt mere elegant efter min mening.

Baptisia australis-16

Ved mit besøg i den hollandske staudeplanteskole De Hessenhof for nogle uger siden investerede jeg i endnu en farvbælg, Baptisia ‘Chocolate Chip’. Den kommer næppe til at blomstre i år, så jeg må ruste mig med tålmodighed og glæde mig til de chokoladebrune blomster næste år.

Codonopsis ovata-2

 

Sidste år købte jeg den betagende himalaya snerleklokke, Codonopsis ovata, ved et besøg hos De Hessenhof. Jeg har været spændt på, om den spinkle plante ville kunne klare vinteren, men det kunne den heldigvis. Nu står den nok så fint  med sine dinglende klokkeblomster, der har en helt ubeskrivelig farve. Næsten ikke blå men så alligevel… Den er hermed ophøjet til yndlingsplante.