Haveglæder, tips og tricks

Bekymret for frugttræerne

imageFrugttræerne er tydeligvis i forårshumør, selv om de seneste ugers vejr har ladet en del tilbage at ønske. Især pæretræernes blomsterknopper er så langt fremme i udviklingen, at der er flere grunde til at få kuldegysninger efter en frostnat. Heldigvis har de ikke for alvor foldet sig ud, så mon ikke kronbladene trods alt beskytter de sarte ædlere dele inde i blomsterne.imageVærre ser det nok ud for mirabellerne, der har blomstret sig igennem de seneste ugers vinterlige vejr. Det er ikke nogen større katastrofe, set med haveejerens øjne, for mirabellerne er egentlig ikke til andet end besvær. Men fuglene bliver kede af det, hvis der ikke kommer bær, og jeg kan heller ikke lade være med at tænke på de professionelle blomme- og kirsebæravlere.imageRibsbuskene er også meget tæt på at stå i blomst. De plejer heldigvis ikke at være sarte, så jeg krydser fingre. imageÆbletræernes blomsterknopper er lige knapt så langt fremme som pæretræernes, så hvis bare vi kan få vintervejret til at stoppe nu, går det nok endda. Jeg er helt klar til lidt mere varme i luften, og der er heller ingen tvivl om, at haven nærmest er klar til at eksplodere, så snart temperaturen stiger bare lidt. Det bliver bare godt 🙂

Previous

Et mylder af vibeæg

Next

Kludder i tulipanerne

2 Comments

  1. Jeannie Vogt

    Jeg er egentlig ikke så bekymret for frostnætter, for det bliver der ikke lovet noget af, ikke lige nu da, men jeg er bekymret for kulden, for insekterne kommer ikke rigtig frem i denne kulde og selv om vi ingen frost får, så kan manglen på insekter give en meget lille høst.

  2. Her i Midt-Jylland hos os er ingen af frugt træerne, altså lige udover mirabellerne springet ud endnu. Jeg håber det bliver perfekt timing i år for alt tyder på at varmen kommer nu, og vores Bi-mand har lovet at stille nye bikasser op i frugthaven, her i den kommende weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén