Haveglæder, tips og tricks

Ballet er forbi for tomaterne i drivhuset

Drivhuset lignede efterhånden et gravkammer for tomatplanter, og melonplanten var også færdig med at se godt ud, selv om den ikke havde gjort arbejdet med de sidste meloner helt færdigt.Ansporet af det kolde og fugtige vejr, er gråskimmelangrebene på tomatplanterne simpelthen eksploderet. Tomaterne revner og rådner, så snart de begynder at få lidt kulør, og der er snart ikke et grønt blad tilbage til at forsyne dem med det, der skal til, for at de bliver søde og sprøde. Så i stedet for at blive i dårligt humør har jeg besluttet, at nu må der ryddes op for. På forunderlig vis er det nemlig kun tomatplanterne, der er ramt. Agurkplanterne ser årstiden taget i betragtning strålende ud og fortsætter med at producere agurker, og hverken snackpeber, chili eller aubergine er ramt af gråskimmelen. Altså ud med tomaterne, så der kan blive mere lys og luft og mindre luftfugtighed til de øvrige planter.Først plukkede jeg, hvad er var at plukke. Forhåbentlig kan de sidste tomater nå at eftermodne, så vi får lidt ud af dem. Det er nærmest som om sæsonen stoppede, lige da den var kommet i gang. Det har bestemt ikke været noget godt tomatår i år.Jeg håer også, at de sidste meloner vil eftermodne. Nu får de i hvert fald chancen. Magen til søde miniaturemeloner skal man da lede længe efter.Efter oprydningen var det igen lidt nemmere at nyde atmosfæren i drivhuset, hvor der jo heldigvis stadig er masser af gode sager at hente.

Previous

Sensommer væltebuket mod blomsterspild

Next

Figen, figenkaktus og artiskok klarer sig trods kulden

2 Comments

 1. Ærgerligt med dine tomatplanter. Tror du ikke, at det er kartoffelskimmel og ikke gråskimmel, der har taget livet af dine tomatplanter? Ellers vil jeg tro, at peberplanterne også var blevet angrebet. Jeg har måttet fjerne en del blade med både gråskimmel og kartoffelskimmel, men det er kun de planter, der er blevet angrebet af kartoffelskimmel, hvor jeg har måttet fjerne alle bladene.

  • Lotte Bjarke

   Hej Karna
   Det havde jeg slet ikke tænkt på, for kartoflerne dyrker vi et helt andet sted i haven, og de har ikke været særligt hårdt ramt af kartoffelskimmel i år. Men når jeg nu tænker på forløbet fra infektion til planterne bare var helt færdige, så har det faktisk været temmelig atypisk. Og hverken peber, aubergine, agurk eller basilikum er ramt.
   Tak for tippet.
   Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén