Haveglæder, tips og tricks

Ærteblomst med fuld fart frem

Billede

Det pibler og spirer og myldrer frem i staudebedene, så det er en lyst. Dagens genfund er den fine hvide flerårige ærteblomst, Lathyrus latifolius, der har sendt sine lysegrønne skud gennem jordskorpen og nu har målrettet kurs mod sit klatrestativ, som den i løbet af nogle måneder vil dække fuldstændigt og omgive med en sky af hvide blomster.

Billede

Den hvide ærteblomst har lidt en stjernestatus her i haven, fordi den kan så meget. Den kommer troligt igen hvert år, den blomstrer overdådigt det meste af sommeren, og den er storleverandør af blomster til vaserne. Det eneste, den ikke kan, er desværre at dufte lige så dejligt som almindelig ærteblomst, Lathyrus odoratus.

Billede

Havens eksemplarer er hjemmesåede og flyttet flere gange, men man kan også købe sig til planter. Jeg pønser lidt på, om ikke tiden er inde til, at der skal investeres i en sart rosa flerårig ærteblomst …

Previous

Nyt bed ved et tilfælde

Next

Genopretning efter Bodil og Co.

3 Comments

 1. Karen møller

  Helt fantastisk billede af din ærteblomst plante. Sådan en må jeg have. Må jeg spørge om hvor du har fundet det flotte plantestativ og hvor højt det er? Mange hilsner Karen (ganske ny haveejer – med Andres)

 2. Hej Karen
  Ja, den kan kun anbefales 🙂 Plantestativet er et par meter højt men fås i flere størrelser. Det er købt hos Family Garden i Odder/Horsens for et par år siden, men jeg så nogle, der lignede meget i Claus Dalbys Bilka kollektion sidste år.
  Held og lykke med haven – og hils Andres
  Lotte

  • Karen møller

   Hej Lotte. Tak for din besked. Jeg vil straks kontakte Bilka. Skulle også hilse fra Andres 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén