Helt hen i haven

Haveglæder, tips og tricks

Årets eksperimenter i drivhuset sat i gang

Lycopersicon esculentum-14Jeg plejer jo at være umådelig konservativ, når det gælder udnyttelse af pladsen i drivhuset og har i mange år sværget til, at der overvejende skulle plantes cherrytomater og helst af sorten ‘Gardeners Delight’. Så set i det lys, er jeg nærmest gået helt amok i dag. Knibning tomat-14Der er nu plantet fire forskellige tomatsorter. ‘Gardeners Delight’ bliver testet mod en anden rød cherrytomat, ‘Favorita’. Desuden er der den gule cherrytomat ‘Sungold’ og en bøftomat af ubestemt oprindelse. Der er allerede godt gang i planterne, så der blev knebet sideskud før plantning, de aller nederste blade ligeså, og så blev de ellers plantet lidt dybere, end de stod i potten.Physalis peruviana-5Men der blev skam plads til andet end tomater… Sidste år var vi nærmest ved at drukne i cherrytomater, og der er stadig lager i fryseren… Så nu skal der eksperimenteres med snackpeber, okra, pæremelon og ananaskirsebær, der allerede blomstrer lystigt og har lagt an til de første frugter. Det bliver spændende. Der er også en enkelt skoleagurk i venteposition, men den får lige lidt længere tid inde i varmen, så jeg er sikker på, at jordtemperaturen er over 13 grader døgnet rundt.Perilla frutescens-1Mellem grønsagerne er det plantet spændende, småeksotiske krydderurter. Her er det japansk bladmynte, Perilla frutescens, der er god at have ved hånden, hvis trangen til at lave sushi skulle melde sig. Citronverbena, citrongræs og lakridstagetes er også med til at sætte duft og farve på drivhuset, mens mine forspirede basilikum og appelsintagetes, der plejer at blive plantet til duftforvirring af forbipasserende skadedyr, stadig er for små til udplantning.

Previous

Ny rosa sargentæble

Next

Det spiselige staudebed tager form

3 Comments

  1. Jamen det lyder dejligt og velkendt! Jeg er i år gået fuldstændig amok i nye sorter, mener jeg har over 10 nye tomat bekendtskaber. Nogle er krukke tomater, som allerede nu står på terrassen. Glæder mig til at gå fuldstændig amok i tomatsalater, salsa o.lign. Jeg har i år fået to ananas kirsebær, men har ingen anelse om hvad de skal og kan bruges til. Det er altid godt at blive skubbet ud i noget nyt. God søndag til dig.

  2. Det glæder jeg mig til at følge. Det skubber lidt til min næsten beslutning om et lidt større drivhus, så der bliver plads til at eksperimentere. Lige nu er der kun plads til agurker og cherrytomater.

    • Lotte Bjarke

      Hej Karna
      Ja, sådan plejer jeg også at ha’ det, men jeg har set i øjnene, at der er grænser for, hvor mange cherrytomater, vi kan nå at konsumere. Så nu skal det være. Tillykke med din nye blog.
      Mange hilsner Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén