Haveglæder, tips og tricks

3i1 hornvioler er convenience til krukkerne

Da jeg i efteråret blev spurgt, om jeg ville give mit besyv med til designet af en række 3i1 hornvioler, Viola cornuta, kom mit ja hurtigt, for det lød da sjovt 🙂 Det var Gartneriet Pedersen, der var blevet opfordret til at sætte en lille prøveproduktion i søen, så plantekatalogerne kom frem, og der blev leget med farvesammensætninger på papiret til den store guldmedalje både her og der. Trio-mix eller 3i1 planter er populære i Tyskland og Holland men er foreløbig ikke særligt kendte herhjemme. Ideen er, at gartneren planter tre forskellige sorter eller arter i samme potte og sælger dem som én plante. Når de bliver plantet ud i krukkerne, vokser de ud og ind mellem hinanden, så det ser fint og naturligt ud. Det er simpelthen convenience til krukkerne på linje med en færdigblandet og snittet salat til salatskålen.Nu har jeg også fået lov at prøve et par af de mix, der blev resultatet af de fælles anstrengelser, af i praksis. Det gav så anledning til at få ryddet op og hygget lidt på pladsen foran drivhuset, hvor der indtil for et par timer siden flød med gamle, udtjente krukker, der stod i visne egeblade til halsen. Det pyntede. Jeg synes, det blå og hvide mix er ret vellykket, og heldigvis er sæsonen for hornvioler jo lang, selv om den kom lidt sent i gang i år, så det skal nok blive godt, når planterne vokser til.Det lilla mix tegner heller ikke så ringe. Det bliver spændende at følge, hvordan vores forskellige 3i1 hornvioler udvikler sig i virkeligheden. Sorterne skal jo helst vokse med nogenlunde samme hastighed, så det ikke ender med, at der er en, der tager magten, for så går ideen jo noget videre fløjten. Spændende bliver det også, om ideen slår an blandt danske krukkeindehavere og bliver en ny ting.
Jeg har tidligere afprøvet en hollandsk model med tre forskellige sommerblomster som 3i1 plante – den historie kan du finde her.

Previous

Tumultagtige scener med honningbier i forårsblomster

Next

Svævende stueplanter i kokedama 2.0

4 Comments

 1. Susanne Rubech Romme

  Jeg har købt 3i1 hornviol; blå-hvid-gul og er, ligesom du, spændt på, hvordan de udvikler sig, indtil nu følges de ad 🙂

  • Lotte Bjarke

   Hej Susanne
   Det er jo ved at udvikle sig til en hel forsøgsrækkke 🙂 Held og lykke med dine.
   Mange hilsner
   Lotte

   • Susanne Rubech Romme

    Ja, er det ikke bare hyggeligt!? 🙂

    I øvrigt, tak for din inspirerende blog. Jeg bor i lejlighed, men har god udeplads, og din blog er virkelig en inspiration for mig, “what to and what not to”.
    Hilsner
    Susanne

    • Lotte Bjarke

     Hej Susanne
     Ih, hvor er jeg glad for, at du har fornøjelse af bogen. Tusind tak.
     Mvh Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén