Helt hen i haven

Haveglæder, tips og tricks

Mmmm rabarber

Tiden er inde – årets første rabarber kan høstes – det er bare skønt. Der er flere af de majestætlige planter rundt om i haven. Dette er ikke den største, men den mest fotogene. Jeg holder umådelig meget af rabarber, og det er der mange grunde til. Først og fremmest leverer de nogle af årets første c-vitaminer af egen avl, og så hører de til havens nemmeste planter, der trofast kommer igen og igen, selv om de stort set er overladt til sig selv.Jeg synes, det er lidt af et mirakel, man kan følge på nærmeste hold, når de nye skud som knytnæver maser sig op gennem jorden i det tidligste forår.Langsomt folder bladene sig ud. Først er de rynkede som en oldgammel, vis troldmand, men gradvist udvikler de sig og bliver til havens største blade, som børn og barnlige sjæle kan gemme sig under. Det er da fascinerende…Dertil kommer selvfølgelig, at rabarber af noget af det tidligste fra haven, man kan bruge til noget virkelig fornuftigt. På den her årstid er der da ikke noget, der er meget mere fornuftigt, end rabarbertærte 🙂Rabarber smager simpelthen skønt, og på vej til tærten er de oven i købet smukke med en vovet farvekombination i lækre røde og grønne nuancer.

Previous

Startfløjt for tulipansæsonen

Next

Havebuket til påskebordet

4 Comments

  1. Eliane Petersen

    Kære Lotte.
    Det er smukke billeder, du har taget 😉
    Noget der er bedre end tærte, er bagte rabarber med en hvid chokolade mousse.
    Det må jeg lave, så snart de kan købes i butikkerne.
    Mange hilsner fra Eliane

    • Lotte Bjarke

      Hej Eliane
      Mums – det lyder lækkert 🙂 Det må vist også prøves.
      Go’ påske til dig.
      Mvh Lotte

  2. Helt enig – rabarber er skønne af mange årsager 🙂 Det er noget af det første jeg spejder efter i urtehaven og når de viser deres røde nakker, SÅ ved jeg, at foråret er på vej.
    Rabarbertærte, rabarberis, rabarberkage er skønne søde sager. Her i huset bruger vi også de nye sprøde stængler helt fintsnittet i salater – det afbalancerer salaten med noget syrligt og er dejligt friskt.

    • Lotte Bjarke

      Hej Susanne
      Tak for flere gode ideer. Der er nok at eksperimentere med. pønser også på at forsøge mig med rabarbersaft i år – måske suppleret med nogle af hindbærrene fra fryseren…
      Go’ påske til dig.
      Mvh Lotte

Skriv et svar

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén