Læggekartoflerne, der har stået til forspiring i æggebakker i en lys og kølig vindueskarm i soveværelset siden begyndelsen af februar, er klar til lægning. Så hvis det passer, når det står i bøgerne, at der går 70-100 dage fra knoldene lægges, til de første kartofler kan høstes, burde der kunne stå nye kartofler af egen avl på skt. hans-menuen.Læggekartoflerne, der i år er af den middeltidlige sort ‘Gala’, har dannet de fineste, fede grønlilla spirer præcist som planlagt. Spirer, der kan tåle at komme i jorden uden at lide overlast, så forspiringen får vist sin værdi.I år bliver kartoffelrækkerne bueformede – bare for sjov. Først blev der revet dybe render…… og så blev læggekartoflerne gravet ned i bunden af renderne. Renderne gør det nemmere at hyppe jord op om kartoflerne i takt med, at de vokser, og dermed sikre, at der ikke ligger kartofler i jordoverfladen. Hvis kartoflerne ligger øverligt og derfor får sollys, bliver de grønne og giftige, og det vil vi jo nødig ha’. Nu gælder det bare om at skrue op for tålmodigheden og vente, til kartoffelplanterne begynder at blomstre som signal til, at høsten kan begynde.